onsdag 29 januari 2014

Hur stor är en kör?

När är man en kör? 5 stycken en kvintett, åtta stycken en oktett, 12 stycken en... "tolvtett?" Det kanske är över åtta som det börjar bli en kör, och vad ska man säga om rockkören? 200 stycken är ju en kör förstås, men samtidigt lite av organiserad allsång.

Rockmusiken är rätt tacksam att sjunga. Rytmiskt, välkända, tydliga melodier och musik som inbjuder till att ta i. Nu den här terminen börjar det dessutom att bli lite stämsång, organiserat men ändå lite oorganiserat. Vi sjunger aldrig efter noter men vår körledare visar oss några alternativ på vissa melodirader som vi får prova. Det blir rätt effektfullt när hälften av oss sjunger den vanliga stämman medan resten sjunger andrastämman som kanske passar dom bättre.

Effektfullt är det också om en kör inte bara sjunger bra utan ser snygg ut också. Vi kommer nog bara i undantagsfall kunna lära oss låtarna utantill så nu har vi börjat med likadana pärmar i alla fall där vi kan ha texterna, det kan vara snyggt. Svarta pärmar, hur ska man bara hitta sin egen pärm bland 200 likadana om man glömt var man lagt den?        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar